Zelf inloopkast maken

Niet alleen is een inloopkast een grote droom van veel vrouwen. Het kan ook nog eens een handige en mooie toevoeging aan je huis zijn. Het mooie is dat je hier niet gelijk voor hoeft te verhuizen. Een beetje klusser kan best zelf een inloopkast maken.

Soorten

De afmetingen van een inloopkast zijn natuurlijk afhankelijk van je wensen en van de mogelijkheden van je woning. Als je een erg grote slaapkamer hebt, dan kan je hier een tussenmuur in zetten zodat er een ruimte voor de inloopkast ontstaat. Vaker wordt er juist een extra kamer, zoals een computerkamertje of berging, bij de slaapkamer getrokken. Nadeel hiervan is dat je vaak een gat in een bestaande muur moet maken.

Tips

Als je nadenkt over zelf een inloopkast maken, houd dan rekening met draagmuren. Niet alle muren zijn namelijk even geschikt om een doorgang in te maken. Houd ook rekening met schuine daken, deze beperken de ruimte aanzienlijk. In het uitmeten van de kast moet goed gekeken worden naar de ruimte. Er moet namelijk niet alleen plek zijn voor de kleren, ook moeten deuren en lades open kunnen terwijl je er zelf voor staat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.